Székesfehérvári Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok

Hírek


2021. szept. 8.


SZC

  • általános iskolásoknak
  • pályaorientáció

Okleveles gépgyártás-technológiai technikus szak indul

Új, az okleveles gépgyártás-technológiai technikus szakkal bővül a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum képzési palettája. A technikum az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karral közösen dolgozta ki a tananyagot. A felmenő rendszerben, a jövő tanévtől induló ötéves képzésben résztvevők plusz pontokkal, kiváló emelt érettségi esetén pedig maximális pontszámmal nyernek felvételt az ÓE műszaki karra, hangzott el az új képzést bemutató sajtótájékoztatón.

Okleveles gépgyártás-technológiai technikus szak indul

A műszaki pálya iránt érdeklődő, továbbtanulás előtt álló nyolcadik osztályosoknak és szüleiknek figyelmébe ajánlották azt a következő tanévtől induló, új szakot, amelynek tematikáját és tananyagát a Székesfehérvári Szakképző Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum közösen dolgozta ki az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karral.

A szakot ismertető sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, hogy a szakképzésben és a felsőoktatásban megvalósuló fejlesztések nemcsak a diákokat, hallgatókat, hanem Székesfehérvár és a régió gazdaságát is szolgálják. Ez a szak egy újabb közös gondolkodás eredménye, amelynek keretében a diákok a legfrissebb ismereteket, a legmodernebb eszközökkel, kiváló oktatási környezetben sajátíthatják el.

A tudás az az érték, amely hosszú távon egy nemzetet fel tud emelni. A tudásalapú társadalom felépítésével ezt a célt szolgáljuk – hangsúlyozta prof. dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora. Az okleveles gépgyártás-technológiai technikus képzés az első lépése annak az építkezésnek, amely egy életpályamodell alapja: a technikumi képzéstől az egyetemen át a munkaerőpiacra. A fehérvári kar tudományos és technológiai parkja, az egyetem és a technikum oktatói garantálják a legmagasabb színvonalú képzést.

Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum kancellárja felhívta a figyelmet arra, hogy azok a diákok, akik oklevelet szereznek ezen a szakon, az Óbudai Egyetemmel kötött együttműködésnek köszönhetően plusz 34 kreditponttal indulhatnak a felvételin. Amennyiben valaki színjeles, emelt színtű szakmai érettségivel zárja az ötéves képzést, maximális ponttal kerülhet be az egyetemre. Ez a képzési forma új lehetőségeket teremt a városban. A Szakképzési Centrum célja, hogy más szakokon, képzési helyszíneken is létrejöjjenek ilyen együttműködések a közeljövőben.

A sajtótájékoztatón jelen volt Szépné Holczer Piroska, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója, Horváth Lajos Zoltán, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum igazgatója, valamint Prof. Dr. Györök György, az ÓE Alba Regia Műszaki Kar dékánja.

Forrás: https://www.szekesfehervar.hu/okleveles-gepgyartas-technologiai-technikus-kepzes-indul-a-szechenyi-technikumban

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Duális roadshow a Széchenyiben-képzésekkel, ipari szereplőkkel ismerkedtek a diákok

Duális roadshow a Széchenyiben-képzésekkel, ipari szereplőkkel ismerkedtek a diákok

Duális Roadshow-t rendeztek pénteken a Széchenyi István Műszaki Technikumban. A nagyszabású program az intézmény csaknem 900 diákjának nyújtott betekintést a duális oktatásba, az ipari partnercégek világába, kínálatába és a felsőoktatásba.

2021. szept. 19.


SZC

Édes meglepetés a kórház dolgozóinak

Édes meglepetés a kórház dolgozóinak

A Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola tanulói tortákkal és süteményekkel lepték meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház dolgozóit

2021. jún. 17.


SZC

Pedagógusnapi köszöntő

Pedagógusnapi köszöntő

Szépné Holczer Piroska főigazgató asszony pedagógusnapi köszöntője.

2021. jún. 17.


SZC