Székesfehérvári Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok

Hírek


2021. szept. 19.


SZC

  • pályaorientáció
  • duális partnerek

Duális roadshow a Széchenyiben-képzésekkel, ipari szereplőkkel ismerkedtek a diákok

Duális Roadshow-t rendeztek pénteken a Széchenyi István Műszaki Technikumban. A nagyszabású program az intézmény csaknem 900 diákjának nyújtott betekintést a duális oktatásba, az ipari partnercégek világába, kínálatába és a felsőoktatásba.

Duális roadshow a Széchenyiben-képzésekkel, ipari szereplőkkel ismerkedtek a diákok

A szakmai nap célja volt, hogy segítsék a fiatalok pályaorientációját, a gyakorlati helyként szolgáló cégek kiválasztásában.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum az ország egyik legnagyobb szakképzést folytató intézményeként számos duális képzővel és egyetemmel áll együttműködésben. Az új szakképzési rendszerben, technikumi képzésben a tanulók 11. évfolyamtól kezdődően duális oktatásban teljesítik szakirányú képzésüket, részben vagy egészben. Ebben a formában az iskola az ipari szereplőkkel közös képzési programban rögzíti, hogy melyek azok a szakmai területek, melyek oktatása továbbra is az iskolában folyik a közismereti tartalom mellett, és melyek azok, melyek a duális képzőnél zajlanak.

A fiatalok látókörének kiszélesítése céljából Duális Roadshow címmel szakmai napot szerveztek pénteken az intézményben. A nagyszabású eseményen a Technikum 32 nappali tagozatos osztályának közel 900 tanulóját tájékoztatták az iskolával partnerségben működő ipari szereplők, cégek kínálatáról, továbbá négy felsőoktatási intézmény nyújtotta továbbtanulási lehetőségekről.

A cégek közül kiemelkedő a Magyar Telekommal történő együttműködés. A cég ötféle állomáson mutatta be profilját, tevékenységeit közel 400 informatika szakos tanulónak. Szintén kiemelt szerepet vállalt az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, mely stratégiai partnere a Széchenyinek, többek között a közös okleveles technikus képzés kapcsán.A szakmai nap reggel 8-kor a Demeter Vilmos Sportcsarnokban kezdődött, ahol Horváth Lajos Zoltán, a Széchenyi igazgatója üdvözölte a résztvevőket, majd Székesfehérvár Önkormányzata nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszöntőt. Arról beszélt, a pályaorientáció legfontosabb célja, hogy segítsék rávezetni a diákokat egy olyan felnőtt életpályára, melyet szeretnek élni, és melyben megtalálják a számításaikat minden értelemben. Jó, hogy már a középiskolában találkoznak a fiatalok a gyakorlati helyekkel, a duális partnercégekkel, ebben a Széchenyi élen jár nem csak városi és régiós, hanem országos vonatkozásban is. A városvezető köszönetét fejezte ki azoknak a céges partnereknek, amelyek ehhez a helyeket és a gyakorlati technológiai hátteret biztosítják.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum részéről Kulcsár Szilvia kancellár köszöntötte a fiatalokat. Szavai szerint a roadshow célja, hogy a fiatalok találkozzanak azokkal a partnercégekkel, amelyek bemutatják profiljukat, munkamódszerüket és életpálya-kínálatukat, így segítve a tanulók életének egyik legfontosabb döntését. A szakképzési rendszer egyik legkomolyabb újítása ugyanis, hogy a fiataloknak tanulói munkaszerződést kell kötniük a cégekkel, innentől kezdve pedig már nem kizárólag tanulóként, hanem munkavállalóként vesznek részt a vállalkozások működésében. A mai nap mintaértékű kezdeményezés, melyet érdemes lesz megvalósítani más iskolákban is.

A megnyitó keretében az iskola egyik legfontosabb stratégiai partnere, a Magyar Telekom mutatkozott be, a távközlési és informatikai cég részéről Kellemen Lilla és Nagy Péter mutatták be cégük működését. Ezt követően az iskola 5 épületének 29 termében zajlottak a programok.

Együttműködő cégek és szervezetek, melyek előadást tartottak a Duális Roadshow alkalmával: HTM Zrt., Harman Becker Kft. – a SAMSUNG csoport tagja, DUPLEX Kft., AMPLIO Kft., Kyndryl Hungary Kft., DENSO Magyarország Kft., Himile Europe Kft., Óbudai Egyetem AMK, Pannon Egyetem, Dunaújvárosi Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetem, Rendőrség, Honvédség, Katasztrófavédelem, Titkok Háza Élményközpont.

Forrás: https://www.szekesfehervar.hu/dualis-roadshow-a-szechenyiben-kepzesekkel-ipari-szereplokkel-ismerkedtek-a-diakok?fbclid=IwAR2WlGA28hVSjGkN2bKqJ0K_g972JRBQEtD_azSdEYPcDVmuK9a9IAy8k9E

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


WorldSkills Shanghai 2022

WorldSkills Shanghai 2022

NAGY DÁNIEL KÉPVISELI HAZÁNKAT ÉPÜLETASZTALOS SZAKMÁBAN A 2022-BEN SHANGHAIBAN MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ SZAKMÁK VILÁGBAJNOKSÁGÁN, A WORDSKILLS VERSENYEN. 

2021. júl. 29.


SZC

Édes meglepetés a kórház dolgozóinak

Édes meglepetés a kórház dolgozóinak

A Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola tanulói tortákkal és süteményekkel lepték meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház dolgozóit

2021. jún. 17.


SZC

Pedagógusnapi köszöntő

Pedagógusnapi köszöntő

Szépné Holczer Piroska főigazgató asszony pedagógusnapi köszöntője.

2021. jún. 17.


SZC